![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 3 Dołączył: 12.03.2011 Skąd: Opole Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak ustwawić regułe w form_validation żeby w własnej funckji walidacji mieć dostęp do danych z dwóch pól jednocześnie?
Jak dodam do drugiej reguły 'callback_checkuser' to 'checkuser' wywoływane jest dwa razy po jenym parametrze,ja potrzebuje jednego wywołania z dwoma parametrami. edit Mogłbym ładować w metodzie 'checkuser' dane drugiego pola bezpośrednio z input ale wydaje mi się to jakoś mało eleganckie. Ten post edytował acidm 11.03.2013, 16:09:14 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 3 Dołączył: 12.03.2011 Skąd: Opole Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale ja je potrzebuje jednocześnie, w jednej metodzie .Na razie robię to tak ze mój callback dopisuje do drugiej reguły więc metoda ta jest wywoływana gdy warunki pierwszej reguły są spełnione ,spełnione są warunki drugiej reguły(te przed callback).W samej metodzie callbackowej jeden parametr mam , drugi pobieram poprzez $this->input->post() , choć wygląda to trochę nieelegancko.
W zasadzie operację sprawdzania użytkownika i hasła w bazie mógłbym zrobić później ale jak przekazać wiadomość błędu do formularza skoro '$this->form_validation->set_message()' przypożądkowana jest do reguły. Własne callback mogą przyjmować argumenty przez nawias kwadratowy [] i można bym tam na upartego wsadzić drugą, pożądaną wartość. Możesz zademonstrować jakoś? Edit Już nie trzeba obczaiłem o co chodzi:) Ten post edytował acidm 11.03.2013, 21:53:35 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.10.2025 - 20:47 |