![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 16.12.2003 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Chciałbym dowiedzieć się jak można napisać własny sytem newsów Chciałbym otrzymać porady od osób, które zrobiły już własny i mogłyby podzielić się własnymi doświadczeniami w tej sprawie. Wielkie dzięki |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 405 Pomógł: 1 Dołączył: 19.09.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli twój skrypt nie jest częscią jakiejś większej całości (np. CMS-a), to uważam, że panel administracyjny powinien być oddzielnym programem umieszczonym w innym pliku zbezpieczonym odpowiednim hasłem/hasłami. Po wejściu do takiego panelu użytkownik powinien zobaczyć listę tytułów wszystkich newsów (ew. podzieloną na strony) a obok każdego z nich powinien mieć linki "edycja" i "usunięcie". Po kliknięciu w link "usunięcie" powinno być wykonywane zapytanie sql usuwające pojedynczy news, a po kliknięciu w "edycja" powinien pokazywać się formularz z już wypełnionymi polami, które można zmieniać (tu polecam poczytać na http://web.reporter.pl o polach formularzy HTML i o ich własnościach). Jeśli chodzi o dodawanie newsa to jest to w miarę proste, bo sprowadza się mniej więcej do tego samego co dodawanie komentarzy.
Nie wiem czy to co napisałem będzie Ci w jakiś sposób pomocne, ale tak wyglądałoby to gdybym to ja pisał. [EDIT][OT] Widzę, że już kolega miedzna zdążył wkleić gotowca... ehh... niektórzy na tym świecie nie dość, że są mało ambitni to jeszcze próbują tą ambicję zabić u innych [/OT][/EDIT] |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 06:58 |