![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 12.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie
pytam wujka google, ale nie daje mi jednoznacznej odpowiedzi. Jaka jest różnica między np:
dokładnie rzecz ujmując chodzi mi o zastosowanie WHERE oraz AND za ON. Która wersja jest poprawniejsza i bardziej wydajna w przypadku większej ilości połączeń? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 12.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak tak .
Chodzi mi o taki przypadek :
oraz
jak rozumiem w obu przypadkach z tabel zostaną zwrócone wartości spełniające warunki: w Orders istnieje ID o numerze 12345 w OrderLines istnieje OrderId = 12345 Orders.ID | | OrderLines.OrderID || OrderLines.ID || OrderLines.Name --------------------------------------------------------------- 1 || 1 || 1 || test 1 || 1 || 2 || innePole 1 || 1 || 3 || drugiePole wracając natomiast od początkowego przypadku i lekko go modyfikując chodziło raczej o :
oraz
W obu przypadkach zostaną zwrócone te same wartości . Mam rację ? EDIT: widze , ze wyedytowales wiadomosc: ) czyli to pierwsze zalozenie sie zgadza. Ten post edytował Petre 27.02.2013, 12:34:49 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 22:54 |