Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Stacjonarne kursy PHP
greggg

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Co sądzicie o tego typu kursach php? Wiem, że pewnie większość z was nauczyła się programowania w domu korzystając z książek i materiałów znalezionych na necie. Jednak zastanawiałem się jak przyspieszyć swoją naukę i pomyślałem właśnie o tego typu kursach, jak przeglądałem Google to znalazłem m.in. coś takiego http://www.alx.pl/pub/programy/program-alx...ramista-www.pdf
I wydaje się całkiem spoko pomijając cenę ;P
Był ktoś z was może na tego typu kursie ? Mógłby coś polecić?
Link wklejony przeze mnie to jedynie przykład i nie mam tutaj zamiaru reklamować danej firmy przeprowadzającej szkolenia.
Uprzedzając jeszcze wypowiedzi, że sam kurs mi nic nie da. To zdaję sobie z tego sprawę i wiem że po kursie trzeba będzie samodzielnie w domu dalej przysiąść i się dokształcać, ale zależy mi na przyspieszeniu tego procesu.
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Sephirus

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Teoria teorią a praktyka praktyką (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Gdybym nie wiedział jak wygląda rekrutacja w firmach to bym się nie wypowiadał.

Ale widząc coś takiego:

Kandydat A:
- PHP
- MySQL
- itd

Kandydat B:
- PHP
- MySQL
- itd
+ Cert 1
+ Cert 2
+ Cert 3

Wierz mi... od razu się zapala lampka (ten drugi będzie duuużo droższy). Wszystko i tak się sprawdza na rozmowie...

Masz rację co do tego, że certyfikaty nie musza powodować, że jesteś droższy i to się wtedy liczy... Ale wiem też, że jak się ma jakiś papierek to samemu się sobie "cenę usług" podwyższa (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Nie twierdzę też, że się nie dostanie ktoś przez to do żadnej pracy - ale może mieć wbrew pozorom nieco trudniej (w Polsce oczywiście).

Podałeś ogólnie bardzo ważną rzecz co do tych kursów. Niektóre nadają się w zasadzie tylko dla siebie a nie dla "pochwalenia się pracodawcy" (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 9.10.2025 - 16:19