Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Stacjonarne kursy PHP
greggg

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Co sądzicie o tego typu kursach php? Wiem, że pewnie większość z was nauczyła się programowania w domu korzystając z książek i materiałów znalezionych na necie. Jednak zastanawiałem się jak przyspieszyć swoją naukę i pomyślałem właśnie o tego typu kursach, jak przeglądałem Google to znalazłem m.in. coś takiego http://www.alx.pl/pub/programy/program-alx...ramista-www.pdf
I wydaje się całkiem spoko pomijając cenę ;P
Był ktoś z was może na tego typu kursie ? Mógłby coś polecić?
Link wklejony przeze mnie to jedynie przykład i nie mam tutaj zamiaru reklamować danej firmy przeprowadzającej szkolenia.
Uprzedzając jeszcze wypowiedzi, że sam kurs mi nic nie da. To zdaję sobie z tego sprawę i wiem że po kursie trzeba będzie samodzielnie w domu dalej przysiąść i się dokształcać, ale zależy mi na przyspieszeniu tego procesu.
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
L0k0

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Cytat(Sephirus @ 25.02.2013, 09:04:20 ) *
Jeśli staniesz do rozmowy z 3 certyfikatami razem z gościem który nie ma żadnego. Obaj będziecie na równym poziomie. Jak myślisz, którego zatrudnią? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) (należy pamiętać, że firma chce najmniejszym kosztem a gość z certyfikatem pewnie będzie chciał więcej - sam prowadziłem rozmowy i tak niestety jest...)

No z tym to akurat zgodzić się chyba w ogóle nie można. Równie dobrze można by powiedzieć, że po co robić studia, skoro będzie się droższym pracownikiem. Najlepiej po podstawówce szkolić się samemu i szukać pracy (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)

A tak na poważnie: wszystko zależy od pracodawcy. To, że masz 10 certyfikatów właśnie może grać tylko na Twoją korzyść. Mając 10 certyfikatów Ty dyktujesz warunki wśród kandydatów, nikt nie powiedział, że będziesz droższy, możesz być tani z certyfikatami, bo czemu nie? 'Drogość' to pojęcie względne.

Z doświadczenia wiem, że czasem pracodawca nawet nie zainteresuje się programistą 'bez papierka', bo najzwyczajniej może mu się nie chce testować, czy ktoś ma pojęcie czy nie.

Najgorsze jest jedno: taki kurs jak przedstawiony powyżej to żaden kurs świadczący o czymkolwiek, niestety. Dla pracodawcy liczy się certyfikat jakiejś konkretnej firmy (np. Zend). Taki jak powyżej nie jest wart 'funta kłaków'. To Tylko kurs, który może Ciebie podszkolić ale raczej nie będzie przekonywujący dla pracodawcy.

Pozdrawiam!
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 10.10.2025 - 16:07