![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 1 Dołączył: 16.12.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Tworzę mały skrypcik czatu. Potrzebuję kodu, który po wyświetleniu strony automatycznie przeniesie do pola "input" gdzie będize można od razu pisać, oraz, żeby po wciśnięciu "enter" wykonywała się akcja pod przyciskiem submit. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 1 Dołączył: 16.12.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja się poddaję. Od długiego czasu głowie się nad tym, ale wciąż bez efektu.
Cóż, użyłem ajaxa do dynamicznego wysyłania danych... Po napisaniu czegoś i kliknięciu submit, zostaje wcześniej wpisany tekst, co uniemożliwia wygodne korzystanie z "czatu". Szukałem długo rozwiązań na to, aby po wysłaniu kasował się 'value' textarey, albo ogólnie resetował formularz, ale bez skutku. Do tego jak widać, próbowałem... nieudowlnie próbowałem zrobić jeszcze tak, aby formularz wysyłał się po kliknięciu ENTER (działa przy inpucie, ale musiałem z niego zrezygnować, gdyż przy nim zapamiętywane są wpisywane do formularza znaki, a to tez mao wygodne gd sie ciągle pisze) - bez skutku... Mógłby ktoś mnie precyzyjnie naprowadzić? - kasowanie wartości textarea i submit pod enterem... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 12:08 |