![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 247 Pomógł: 5 Dołączył: 10.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Napisałem sobie klasę game
No i oczywiście plik z formularzem.
Moje pytanie brzmi, czy da to się łatwiej zrobić? (bez wykorzystywania sesji, raz ustawić obiekt i potem cały czas z niego korzystać) Po co używać wzorca singleton. Przecież podczas pisania kodu, osoba, która go pisze wie czy utworzyła już dany obiekt czy nie... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 247 Pomógł: 5 Dołączył: 10.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie za bardzo rozumiem... Nie chcę tworzyć klasy sesji na siłę... czy to jest rzeczywiście konieczne?
Wsadzam obkiet Game do sesji ponieważ chcę skorzystać z funkcji type(). Czy według ciebie powinienem w sesji zapisywać number, try?? Co jeśli obiekt przechowuje więcej danych, wtedy będzie mały bałagan, za każdym razem odczytwać te dane... Mógłbyś mi to troszkę jaśniej wytłumaczyć? Najprostsza klasa sesji, którą udało mi się znaleźć TU czy jest ona wystarczająca? (Po przerobieniu na PHP5) lub TU Ten post edytował mimol 24.02.2013, 12:46:26 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 18:32 |