![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 0 Dołączył: 22.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam! Mam wykupione konto Biznes-1 w unixstorm.org. Oferuje ono system kontroli wersji svn. Mam dostęp przez SSH. Niestety nie mogę sobie poradzić ze stworzeniem repozytorium. Kiedy już się udaje, nie mogę wgrać do niego plików z dysku (czy na dysku też muszę tworzyć repozytorium, żeby synchronizować je z tym zdalnym?). Proszę o jakiś krótki poradnik.
Dodam, że po instalacji svn na localhoscie, wszystko działa. Tyle, że mi potrzebne jest repozytorium właśnie na zdalnym serwerze. Z góry dzięki wszystkim za pomoc! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 371 Pomógł: 30 Dołączył: 14.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam problem z svn. Utworzyłem projekt(o nazwie system), stworzyłem odpowiednią strukturę: trunk, branches i tags, a wcześniej oczywiście odpowiednio skonfigurowałem projekt. Wszystko przebiegło bez najmniejszego problemu. Repo znajduje się na serwerze, zrobiłem checkout na dysku lokalnym i wrzuciłem jakiś przykładowy plik do tego repo. Moje pytanie to: -gdzie ten plik znajduje się fizycznie, bo nie widać go w katalogu system ani w trunk. W trunk w sumie nie ma prawa być bo utworzyłem ten katalog po commicie. Więc gdzie jest ten plil:)? -drugi problem, to korzystając z opisu w książce PHP Obiekty, wzorce i narzędzia chciałem zrobić checkput projektu poleceniem: Kod svn checkout svn+ssh://home/uzytkownik/svn/system/trunk system-trunk Dostaję komunikat: Kod svn: To better debug SSH connection problems, remove the -q option from 'ssh' in the [tunnels] section of your Subversion configuration file. svn: Network connection closed unexpectedly No i nie wiem jak sobie z tym poradzić, ten problem jest niby znany, wg google należy zmienić port nasłuchu na 2000 no ale ja to zrobiłem wcześniej poleceniem: Kod svnserve --listen-port 2000 -d -r /home/nazwa_uzytkownika/svn Więc nie wiem co tu jest nie tak. Proszę o pomoc. Nikt nie wie? Jest tu tylu zawodowych programistów i nikt nie potrafi odpowiedzieć chociażby na pierwsze moje pytanie? Aż dziw bierze że nikt nie chce pomóc. nie wiem, jakoś niezrozumiale napisałem? Bo o ile odpowiedź na drugie pytanie może być skomplikowana to przecież pierwsze pytanie jest raczej oczywiste dla programistów. Cóż albo nowe ma ich tu albo nie chcą napisać. Ciężko uwierzyć żeby wszyscy z gita korzystali. Ten post edytował webmaniak 25.02.2013, 10:03:51 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.10.2025 - 07:32 |