![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 19.02.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, jestem nowy.
Moje doświadczenie w html/css i php jest znikome i jedynie ogranicza się do bardzo łatwych edycji gotowych skryptów. Od kilku miesięcy planuje stworzyć własny portal społecznościowy, nie interesują mnie gotowe szablony, które można kupić za kilkadziesiąt(lub -set) $ tylko własny dedykowany portal. Koszt takiego portalu gdybym chciał komuś zlecić wyniósłby około 7 tys. - 15 tys. (wersja surowa z podstawowymi funkcjami, bez bajerów, które dokładałbym z czasem) I teraz jest pytanie czy zainwestować swoje oszczędności w takie przedsięwzięcie czy może lepiej samemu nauczyć się xhtml, css, php, mysql i Bóg wie czego jeszcze i zrobić taki skrypt samemu? Ile mniej więcej czasu zajęłoby mi opanowanie tych języków programowania na takim poziomie by stworzyć dynamiczny portal społecznościowy? To miesiące czy raczej lata intensywnej nauki? Wiem, że na pytanie ciężko jednoznacznie odpowiedzieć, albo chętnie posłucham Waszych opinii. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Pozdrawiam, Pavaka |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 335 Pomógł: 34 Dołączył: 9.11.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
1. czytaj ze zrozumieniem. 2. zrób serwis który będzie drugi na świecie i dalej narzekaj że to TYLKO drugie miejsce (szczególnie biorąc pod uwagę datę jego powstania, którą sam przytoczyłeś). Co z tego że nie ma szansy konkurować DZISIAJ z FB, skoro i tak cały czas idzie do przodu? 3. co do Świstaka, patrz punkt pierwszy. 4. korzystam z wyszukiwarek które mam pod ręką. 1. OK! 2. No dobrze, jakbym miał taka firmę Google, to bym zrobił taki, i nie mów mi, że nie. Zainwestowałbym to w przedsięwzięcie i bym zrobił TYLKO drugi na świecie (lub trzeci, tuż za G+). 3. Nie ważne... 4. To samo, co z tym Allegro, spytaj kogoś o wyszukiwarkę na ulicy, każdy powie Google, a nie, że ta, która jest pod ręką. Co to w ogóle znaczy pod ręką? Żadna nie jest pod ręką, do każdej musisz wpisać adres www. To takie gadanie, każdy ma swoje zdanie. Wracając do głównego tematu, ja szczerze odradziłbym inwestować w to. Jak już to kolego stwórz sam, jak Ci to jakoś ruszy i zauważysz, że kod jest kiepski, wolny itp. i jeżeli zacznie przynosić zyski, to te zyski ładuj w serwis, a ewentualnie dopiero później zarabiaj. @edit: chciałbym dodać, że kłócimy się o G+, że jest na drugim miejscu. Moim skromnym zdaniem Myspace lub Twitter albo LinkedIn są przed G+. Nawet w mediach mówią, że np. półTusk coś ogłosił poprzez Twitter. Ten post edytował in5ane 22.02.2013, 13:11:18 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 02:15 |