![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 377 Pomógł: 9 Dołączył: 2.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć, posiadam plik Index.php który ładuje mi główne funkcję, typu:
- łączenie z bazą danych. - sesje - head. - lewy bok. - tutaj funkcją autoloader do ładowania klas podstron np.: News, Kontakt, Rejestracja, Logowanie itp.. - stopka.. I chodzi oto, że nie wiem jak zrobić aby pokazywać tytuł strony, skoro ładuje wcześniej plik head, a przecież teoretycznie nie da się wywołać zmienną wyżej a niżej zdeklarować jej wartość, wiec w jaki sposób to robić ?. Pozdrawiam i z góry bardzo dziękuje. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Rozsądne korzystanie z OB potrafi dużo więcej niż Twoje rozwiązanie (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) (otwiera ścieżki do bardziej skomplikowanych zabaw),
2. Chociażby po to by wszystko było ujednolicone, o konkretnej i z góry założonej strukturze, bez zamieszania. Dzięki OB masz pełną kontrole nad tym co wyświetlasz jak i gdzie a nie jesteś z góry skazany na zachowanie kolejności narzucone z góry... 3. Nie kumam? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Co generować? jakie znaczniki? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Normalnie masz jakieś zmienne i w widoku je wyświetlasz (np poprzez echo) tu robisz tak samo tylko tylko przechwytujesz to (jeśli potrzeba) i wrzucasz gdzie chcesz (a nie wypluwasz od razu na ekran) - jedyna różnica (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ogólnie może źle mnie zrozumiałeś ja też nie generuje jakiegoś HTML a potem nie odwalam logiki (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Ale fajnie jest móc kontrolować to. A co do linku to autentycznie uważam, że może się tu przydać a co (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 16:17 |