Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [PHP]Przekazywanie wyżej zmiennej, aby powstał tytuł strony.
Giluś

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Cześć, posiadam plik Index.php który ładuje mi główne funkcję, typu:
- łączenie z bazą danych.
- sesje
- head.
- lewy bok.
- tutaj funkcją autoloader do ładowania klas podstron np.: News, Kontakt, Rejestracja, Logowanie itp..
- stopka..

I chodzi oto, że nie wiem jak zrobić aby pokazywać tytuł strony, skoro ładuje wcześniej plik head, a przecież teoretycznie nie da się wywołać zmienną wyżej a niżej zdeklarować jej wartość, wiec w jaki sposób to robić ?.

Pozdrawiam i z góry bardzo dziękuje.
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Sephirus

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

1. Rozsądne korzystanie z OB potrafi dużo więcej niż Twoje rozwiązanie (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) (otwiera ścieżki do bardziej skomplikowanych zabaw),

2. Chociażby po to by wszystko było ujednolicone, o konkretnej i z góry założonej strukturze, bez zamieszania. Dzięki OB masz pełną kontrole nad tym co wyświetlasz jak i gdzie a nie jesteś z góry skazany na zachowanie kolejności narzucone z góry...

3. Nie kumam? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Co generować? jakie znaczniki? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Normalnie masz jakieś zmienne i w widoku je wyświetlasz (np poprzez echo) tu robisz tak samo tylko tylko przechwytujesz to (jeśli potrzeba) i wrzucasz gdzie chcesz (a nie wypluwasz od razu na ekran) - jedyna różnica (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Ogólnie może źle mnie zrozumiałeś ja też nie generuje jakiegoś HTML a potem nie odwalam logiki (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Ale fajnie jest móc kontrolować to.

A co do linku to autentycznie uważam, że może się tu przydać a co (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 10.10.2025 - 16:17