![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 2 Dołączył: 17.02.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
ostatnio podczas rozmowy z pewną w miarę obeznaną w sieci osobą usłyszałem z jej ust takie właśnie słowa. I w sumie zgłupiałem. Obecnie zacząłem się uczyć PHP i już naczytałem się o obiektowym, frameworkach i chciałem się jeszcze trochę douczyć i zabrać się za Zend Framework, a totalnie zbito mnie z tropu... Powiedzcie mi jaka jest prawda? Czy "PHP umiera" jest prawdą? Wiem, że jesteśmy na forum PHP ale: czy Ruby lub Python są lepsze? Mogę prosić o rozjaśnienie sytuacji? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 602 Pomógł: 30 Dołączył: 1.08.2007 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dokładnie, do aplikacji na komputery są lepsze rozwiązania. Jedna wersja Linuxa była oparta o PHP-GTK większosc aplikacji konfiguratorów miała w php napisane, ale nie działa to tak szybko jak C czy inne rozwiązania do tego przeznaczone.
PHP ma składnie wziętą z C więc po co kombinować życie jak można je uprościć? Ten post edytował daniel1302 19.02.2013, 08:00:13 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 141 Dołączył: 19.09.2006 Skąd: B-tów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dokładnie, do aplikacji na komputery są lepsze rozwiązania. Jedna wersja Linuxa była oparta o PHP-GTK większosc aplikacji konfiguratorów miała w php napisane, ale nie działa to tak szybko jak C czy inne rozwiązania do tego przeznaczone. PHP ma składnie wziętą z C więc po co kombinować życie jak można je uprościć? a czy programowałeś kiedyś w c/c++(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) ja miałem z tym "potworkiem" styczność na studiach, po jakimś roku znajomy spytał czy napiszę mu prosty program. Jasne, spróbuję. A tu zonk, bez poradnika nie umiałem nawet prostej klasy napisać(mimo że robiłem to na studiach), a nawet jak już się uruchomiło to i ta co chwile było "segmentation fault" i inne tego typu kwiatki. Więc nie wmówisz mi że w c/c++ pisze się podobnie do php Owszem na pierwszy rzut oka są podobne w wyglądzie ale tylko przez chwilę |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 02:25 |