![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 228 Pomógł: 7 Dołączył: 15.08.2012 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam! Nie mogę znaleźć nigdzie.. Proste zapytanie do bazy np:
wyświetli rekordy w kolejności : 2, 15, 23, 54, 56, 67, 95 a ja chcę dokładnie tak jak wrzuciłem do IN(xxx). testowałem i do nawiasu na pewno są wrzucane id w takiej kolejności jak ja chcę a wyświetla się w kolejności rosnącej jak sprawić żeby było po mojemu? z góry dzięki |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W samym zapytaniu już tego w żaden sposób nie zrobisz. A nawet jeżeli się da, to zapewne jakimiś okropnymi potworkami. Zrobienie tego po stronie PHP nie będzie natomiast stanowić najmniejszego problemu.
Swoją drogą, masz tutaj dobry przykład dlaczego z bazy danych w miarę możliwości niczego się nie kasuje, a jedynie oznacza jako skasowane i filtruje w wynikach normalnych zapytań. PS. Ilość 200 pozycji w IN()/FIELD() nie powinna stanowić jakiegoś ogromnego problemu - zawsze zresztą możesz samemu to sprawdzić. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 03:12 |