![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 2 Dołączył: 17.02.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
ostatnio podczas rozmowy z pewną w miarę obeznaną w sieci osobą usłyszałem z jej ust takie właśnie słowa. I w sumie zgłupiałem. Obecnie zacząłem się uczyć PHP i już naczytałem się o obiektowym, frameworkach i chciałem się jeszcze trochę douczyć i zabrać się za Zend Framework, a totalnie zbito mnie z tropu... Powiedzcie mi jaka jest prawda? Czy "PHP umiera" jest prawdą? Wiem, że jesteśmy na forum PHP ale: czy Ruby lub Python są lepsze? Mogę prosić o rozjaśnienie sytuacji? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Czy to nie jest zaleta nauki i pisania w RoR? Chyba nie. Cytat Jest mało programistów i ciężko ich znaleźć mimo tego, że słyszałem, że to rozwiązanie zyskuje na popularności. Z jednej strony jest tak jak piszesz czyli mało programistów RoR i pracodawcy mogą zaoferować większe wynagrodzenie, z drugiej strony jest tak jak ja napisałem w poprzednim poście - pracodawcy boją się wkraczać na nieznane wody i jest ich mniej, a więc o taką pracę trudno. Druga sprawa - rozumiem, że jesteś początkujący (tak samo jak ja), dlatego myślę, że łatwiej będzie Ci uczyć się języka, który jest popularny i ma dużą społeczność. Jest dużo linii kodu napisanego w tym języku. No.. i jeśli pracodawca decyduje się na RoR'a to pewnie ma świadomość, że wymaga to większego wkładu finansowego, więc można zakładać, że nie będzie on robił stron wizytówek, tylko coś nieco bardziej zaawansowanego -a do tego są potrzebni raczej lepsi programiści (Chociaż, z tego co wiem to w każdej firmie potrzebni są zarówno dobrzy jak i młodzi ale tani programiści) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 15:09 |