Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [HTML][JavaScript]pewne działanie do gierki
olszam

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Mam do zrobienia pewne działanie(do gry chciałem zrobić na eq) np. ((((((((((((((((((((123+3%)+3%)+3%)+7%)+7%)+7%)+15%)+15%)+15%)+40%)+40%)+40%)+50%)+50%)+50%)+70%)+70%)+70%)+110%)+110%), gdzie 123 to jest np. ilosc ataku w broni a np.3% to ta sama bron tyle ze na +1 która ma większy atak o 3%, jak będę chciał zobaczyć o ile mi wzrosnie atak z np.+0 na +4 to ma wykonać to działanie ((((123+3%)+3%)+3%)+7%) z jak z np.+5 na +8 to wtedy (((123+7%)+15%)+15%) max można na +20 a w textbox do wpisania tylko liczby czyli na atak, na jakim plusie jest bron i do jakiego plusa ma przeliczyć i przycisk który to policzy.

Wiem jak za pomocą ifów to zrobić ale tych warunków będzie od groma że życia mi nie starczy (IMG:style_emoticons/default/haha.gif) . Czy istnieje jakiś krótszy sposób na napisanie tego? Nie chcę całego kodu tylko co można wykorzystać by skrócić kod i nie bawić się z tyloma ifami (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) . Choć jak ktoś zrobi to nie będę wybrzydzał (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) .
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
olszam

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Cytat
Po co nawiasy skoro w działaniu występuje tylko dodawanie?

Co to w ogóle jest za durnowate dodawanie liczb i procentów - albo działasz na ułamkach albo na procentach, które ostatecznie dzielisz przez to przy końcowym wyniku.

nie ja to wymyśliłem (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 11.10.2025 - 08:21