![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 8.02.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pierwsze koty za płoty. Drugi problem jaki mam to dodanie kilku wierszy do bazy damych mysql poprzez wypełnienia formularza post.
Wyświetlić 4 formularzepotrafie ale chyba źle formułuje zapytanie do bazy danych. Pomożcie mistrzowie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Zamieszczam kod jaki mam do tej pory :
Podzieliłem cały kod odpowiednimi znacznikami ale nie wiem czy jest to czytelne....? (IMG:style_emoticons/default/ohno-smiley.gif) A może w inny sposób należy to zrobić(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) posidam tabele producenci która ma kolumny id, nazwa,adres www, adres, telefon, uwagi Przekazanie tych danych poprzez tablice post . Następnie jak sformułowac zapytanie do bazy aby dodac np 4 wiersze jednoścześnie (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) Ten post edytował wojtek1988 8.02.2013, 23:42:02 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 283 Pomógł: 31 Dołączył: 10.01.2006 Skąd: Działoszyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prawda. Twoim kluczem głównym może być produkt_id, o ile w tabeli produkty za każdym razem będziesz generował nowy wiersz (a nie sumował ilość sztuk na magazynie). Może też być całkiem nowa kolumna. Nie jestem pewien, czy tabela może nie mieć klucza głównego (sprawdź to) - jeśli może nie mieć, to go po prostu nie rób.
Ten post edytował Michasko 12.02.2013, 15:50:20 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 15:03 |