![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 74 Pomógł: 0 Dołączył: 14.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam pytanie o słuchawki, jakie polecacie? Do tej pory kupowałem słuchawki komputerowe do ok 50zł, no ale zawsze coś się z nimi działo, a to pęknięcie, a to jedno ucho nie działa, a teraz gąbką spadła z jednej strony, nie da się jej założyć, a rachunku niestety nie mam (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Dlatego postanowiłem że kupię lepsze. Obecnie zastanawiam się nad tymi: http://allegro.pl/hit-sluchawki-creative-f...2979895404.html U mnie akurat jest promocja i są nawet taniej niż na allegro, ale nie chce kupować z przecen tylko żeby były dobre. Moje wymagania to by dobrze redukowały szum wokół otoczenia - najlepiej komputerowe, bo czasem się przydadzą do skype'a. Poza tym powinny być solidne, no i rzecz jasna wygodne. Będę je używał do słuchania muzyki głównie podczas programowania, czasem do jakiejś gry. Budżet 150zł, miejsce zakupu: najlepiej sklep stacjonarny, dlatego proszę o takie modele które są dostępne w marketach/sklepach komputerowych. Sam też patrzę na oferty, ale nie wiem na co zwracać uwagę ;/ |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 74 Pomógł: 0 Dołączył: 14.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli dużo słuchasz i grasz, to słuchawki z dźwiękiem 7.1 mogą okazać się w tej sytuacji lepszym wyborem, o ile te 80 zł nie robi dla Ciebie wielkiej różnicy. Chociaż, jeśli już decydujesz się na taki wybór, to mocno zastanowiłbym się nad zakupem lepszej karty dźwiękowej, bo po karcie zintegrowanej cudów bym nie oczekiwał. Ale to jednak znowu kolejny wydatek. Co do wspomnianych modeli, to nie miałem okazji wypróbować ani jednego ani drugiego, ale słuchawki tej firmy mogę (raz jeszcze) polecić w ciemno. To jest naprawdę solidny sprzęt, który posłuży Ci przez dłuższy czas. Cena w tym przypadku nie stanowi problemu, gdyż model wyższy kosztuje nieco ponad 200zł, a mój budżet to 200zł. A znasz kartę dźwiękową do laptopa:)? Jeżeli ktoś tylko potrzebuje słuchawek do grania, to może rozważyć słuchawki z dźwiękiem przestrzennym. Ale tylko do gier. Generalnie jak poczyta się testy tych słuchawek, to piszą bardzo różnie. Jednym się podoba, drugim nie. Do muzyki ja bym ich nie polecił. Mam zestaw głośników + suwboofer Soundblastera i do gier i filmów jest ok. Ale na nim muzyka brzmi słabo. I co mogę jeszcze dodać, to to, że tu nie tylko chodzi o dźwięk. Trzeba zwrócić uwagę na wykończenie, jak trzymają się na głowie, długość kabla, końcówki (jack, minijack). Czy potrzebujemy wbudowanego mikrofonu? Najlepiej pójść sobie do jakiegoś sklepu i wziąść w ręke, poprosić o podłączenie. I samemu zadecydować. Masz rację trzeba zwrócić uwagę na wykończenie itd. Ale gdzie mam je dotknąć? przez allegro się nie da, a w moim "małym" mieście w komputroniku nie ma, w x-komp na zamówienie, o mediaexpert, neonet czy electroworld nawet nie wspominam, bo tam w tej cenie nie znajdę słuchawek, a w media markt też nie ma - a cena na stronie internetowej sklepu jest z kosmosu. W skórcie: muszę polegać na opinii innych, gdyż nie mam możliwości ich sprawdzenia. A tak jak pisałem: szukam do muzyki i okazjonalnie gier, więc właśnie chodzi mi o takie żebym nie żałował że kupiłem za 200zł słuchawki a jakość dźwięku jest słaba-. Odnośnie Twojego pytania o mikrofon: mam wbudowany w laptopie, no ale chciałbym kupić jakieś słuchawki w tej cenie co będą miały mikrofon. No chyba że się nie da (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 07:53 |