![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 8.02.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pierwsze koty za płoty. Drugi problem jaki mam to dodanie kilku wierszy do bazy damych mysql poprzez wypełnienia formularza post.
Wyświetlić 4 formularzepotrafie ale chyba źle formułuje zapytanie do bazy danych. Pomożcie mistrzowie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Zamieszczam kod jaki mam do tej pory :
Podzieliłem cały kod odpowiednimi znacznikami ale nie wiem czy jest to czytelne....? (IMG:style_emoticons/default/ohno-smiley.gif) A może w inny sposób należy to zrobić(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) posidam tabele producenci która ma kolumny id, nazwa,adres www, adres, telefon, uwagi Przekazanie tych danych poprzez tablice post . Następnie jak sformułowac zapytanie do bazy aby dodac np 4 wiersze jednoścześnie (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) Ten post edytował wojtek1988 8.02.2013, 23:42:02 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 283 Pomógł: 31 Dołączył: 10.01.2006 Skąd: Działoszyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hola hola, nie masz usuwać primary_key. Nie rozumiesz mnie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) musisz mieć:
- 1 tabelę z wszystkimi zamówieniami - 1 tabelę z wszystkimi produktami - 1 tabelę, która połączy zamówione produkty z konkretnym zamówieniem Spójrz na strukturę, którą przedstawiłem Ci w poprzednim poście (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) I nie "WHERE id_produkt", tylko "WHERE id_pz", bo szukasz wszystkich zamówionych produktów o takim samym ID zamówienia (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Czyli na przykładzie bazy, którą Ci pokazałem: jeśli chcesz dokładniejszej pomocy - przedstaw też strukturę tabeli produktów i tabeli, którą chcesz połączyć dany dokument z zamówionymi produktami (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował Michasko 11.02.2013, 13:09:06 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 2.10.2025 - 18:50 |