![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 134 Pomógł: 0 Dołączył: 29.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie,
tak jak w temacie, jestem początkującym programistą, znam już html, php, mysql, java script ucze się Code Ignitera. \ Zastanawiam się jaki sposób osbługi ciasteczek jest najłatwiejszy i najbardziej wydajny. Wiem że można zrobić to w wielu językach, np JS, PHP jednak nie wiem co wybrać. Proszę o Wasze opinie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat że niektóre dane mogłby być przechowywane w ciasteczkach (np. login, hasło ... Zanim zaczniesz to robić koniecznie poczytaj o bezpieczeństwie trzymania danych w ciasteczku - a raczej jego brakiem. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 134 Pomógł: 0 Dołączył: 29.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zanim zaczniesz to robić koniecznie poczytaj o bezpieczeństwie trzymania danych w ciasteczku - a raczej jego brakiem. Czytałem trochę na temat bezpieczeństwa. Sądzę że najbardziej zagrożone jest zapamiętywanie hasł na publicznych komputerach (szkoły, biblioteki, etc.). Na prywatnych komputerach, czy profilach zagrożenie nie jest aż tak wielkie. Jak sądzicie w jaki sposób facebook rozwiązał zapamiętywanie haseł , ciasteczka czy jakiś inny sposób? (IMG:http://img195.imageshack.us/img195/3360/fejsgn.png) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.10.2025 - 07:02 |