![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarząd Postów: 1 512 Pomógł: 2 Dołączył: 22.04.2002 Skąd: Koszalin ![]() |
Proszę aby w tym wątku pojawiły się pytania, wątpliwości oraz zgłaszane były "usterki" dotyczące powyższego konkursu.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 8.05.2004 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmmm... Ograniczenie związane z ilością plików uważam za trochę dziwne i nieelganckie. Bo przecież programowanie obiektowe polega na tym, aby starać się każdą klasę umieszczać w innym pliku. A więc zakładając, że można zamieścić tylko 5 plików to odejmując jeden z dokumentacją, jeden plik z jakimiś danymi pozostają nam 3 pliki. Jeśli chcemy by nasz kod był czytelny można więc stworzyć tylko 2 klasy i 1 skrypt, który na tych klasach będzie operował.
Właśnie przed chwilą stworzyłem prostą aplikację, którą prześlę na konkurs i wyniosła mi ona aż 8 plików. Mogę jednak wszystkie klasy umieścić w jednym pliku i będzie, że całość zajmie 4 pliki. Jednak takie rozwiązanie będzie dość nieczytelne i może utrudnić zrozumienie paradygmatu programowania obiektowego. Co więc mam zrobić? Może zamiast ilości plików nałożyć jakieś orgraniczenie na ilość klas, albo na wielkość stworzonego kodu? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 00:26 |