![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 247 Pomógł: 5 Dołączył: 10.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mój kontroler
Jak sortować elementy w $movies? Nie mogę używać adnotacji w Movies Entity, ponieważ raz chcę sortować wg nazwy, a raz wg ID. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 247 Pomógł: 5 Dołączył: 10.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wielkie dzięki, jednak to jest to co chcę osiągnąć.
Używając Criteria API do bazy leci dodatkowe zapytanie, czy jest jakaś możliwość aby żadne dodatkowe zapytanie nie było dodawane do bazy? Coś jak order w adnotations tylko że dynamiczne? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 435 Pomógł: 40 Dołączył: 16.02.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wielkie dzięki, jednak to jest to co chcę osiągnąć. Używając Criteria API do bazy leci dodatkowe zapytanie, czy jest jakaś możliwość aby żadne dodatkowe zapytanie nie było dodawane do bazy? Coś jak order w adnotations tylko że dynamiczne? Tak, jest lazy loading więc do bazy poleci dodatkowe zapytanie (gdy tej kolekcji jeszcze nie załadowaleś do pamięci). Jak kolekcja juz jest w pamieci to nie leci wtedy żadne dodatkowe zapytanie. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.10.2025 - 13:11 |