Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> mój stary cms, nowy problem, prosze o przeczytanie tematu i ewentualne rozwiązanie
kony11

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam, po 4 latach przerwy od programowania zostałem poproszony przez kogos z rodziny o postawienie strony na CMSIe, jako ze kilka lat temu napisalem kilka takich projektów to postanowiłem z jednoego z nich skorzystać. zdziwiłem się bardzo gdy podczas instalacji wyskakiwał mi bład odnośnie połączenia si ez baza danych, przeprowadziłem instalacje ręcznie(dodanie wpisow do mysql) wpisałem potrzebne informaje do pliku config i niby wszystko działa ale wszędzie wyskakują błedy zwiazane z mysql. jestem w 10000% pewny ze jescze dwa lata temu dzialało bez problemowo. Czy moze byc to wina nowego mysql, kiedys operowalem na 4.x.x. a z tego co zauważyłem aktualna wersja to 5.x.x

Pozdrawiam i proszę o ewentualną pomoc.
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
kony11

-----

Sprawdzilem jescze raz caly kod i nie widze w nim błedu, bla djaki mi wyskakuje to Access denied for user 'kony11_1'@'w24_3.int.webd' to database 'kony11_1'.
napisalem juz w tej sprawie wiadomosc do webd, bo dane podalem w 100% prawidlowe kilkakrotenie to sprawdzalem.
Jednak zastanawia mnie dlaczego bez problemu moge łaczyc si ez phpmyadmin a moj skrypt z baza nie, moze jako inaczej powinienem wywylac połaczenie z baza.
+Quote Post
sowiq

-----

Cytat(kony11 @ 6.02.2013, 14:04:33 ) *
Jednak zastanawia mnie dlaczego bez problemu moge łaczyc si ez phpmyadmin a moj skrypt z baza nie, moze jako inaczej powinienem wywylac połaczenie z baza.

Podejrzewam, że phpMyAdmin jest zainstalowany na serwerze, a Ty skryptem próbujesz łączyć się z zewnątrz (tzn. ze swojej maszyny). Może dostęp do MySQL jest ograniczony tylko do lokalnych maszyn z serwerowni?

Druga sprawa to nie podałeś jako nazwę hosta 'w24_3.int.webd', prawda?
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 4.10.2025 - 16:30