![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 127 Pomógł: 0 Dołączył: 13.05.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tworzę stronę www z grafiką (konkretnie moje zdjęcia) i potrzebuję silnego zabezpieczenia przed kopiowaniem. Zablokowałem prawy przycisk myszki... klawisz print screen (można nałożyć warstwę - DIV), ale pomimo tego wszystkiego da się "złapać" grafikę kożystając z Plik... Zapisz jako... Chciałbym wykonać jakąś blokadę takiego zapsu w php. Czyli wykonać coś podobnego jak na tym forum. Czy moglibyście mi pomóc? Ew. napiszcie w jaki sposób zostało to wykonane. Dzięki bardzo (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proponuję zrobić tak:
[php:1:a5d7402a75]<?php $Photo = ImageCreateFromJpeg("obrazek.jpg"); $ZnakWodny = ImageCreateFromJpeg("znak_wodny.jpg"); ImageAlphaBlending($ZnakWodny, TRUE); $photoW = ImageSX($Photo); $photoH = ImageSY($Photo); $znakW = ImageSX($ZnakWodny); $znakH = ImageSY($ZnakWodny); $blendW = $photoW-$znakW; $blendH = $photoH-$znakH; ImageCopy($Photo, $ZnakWodny, $blendW, $blendH, 0, 0, $logoW, $logoH); header("Content-type: image/jpeg"); ImageJpeg($Photo); ?>[/php:1:a5d7402a75] ważne aby zdjęcie nie było mniejsze od znaku wodnego... nie wiem czy to będzie dziobać.. pisałem na szybko... Pozdro! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 01:44 |