![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 4.02.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, po 4 latach przerwy od programowania zostałem poproszony przez kogos z rodziny o postawienie strony na CMSIe, jako ze kilka lat temu napisalem kilka takich projektów to postanowiłem z jednoego z nich skorzystać. zdziwiłem się bardzo gdy podczas instalacji wyskakiwał mi bład odnośnie połączenia si ez baza danych, przeprowadziłem instalacje ręcznie(dodanie wpisow do mysql) wpisałem potrzebne informaje do pliku config i niby wszystko działa ale wszędzie wyskakują błedy zwiazane z mysql. jestem w 10000% pewny ze jescze dwa lata temu dzialało bez problemowo. Czy moze byc to wina nowego mysql, kiedys operowalem na 4.x.x. a z tego co zauważyłem aktualna wersja to 5.x.x
Pozdrawiam i proszę o ewentualną pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Ok, odpowiedzmy na główne pytanie autora:
Cytat Czy moze byc to wina nowego mysql Tak, to może być wina nowego mysql, szczególnie że działałeś jeszcze na mysql4. No a teraz dzięki tej odpowiedzi na Twoje pytanie, znasz już rozwiązanie? Wątpie. Czemu wątpie? Bo wina może leżeć równie dobrze po całej masie innych rzeczy, choćby po stronie php, po stronie konfiguracji php i masa innych. Poprzednicy starali ci się to powiedzieć w żartobliwy sposób. Nie dość nie zrozumiałeś żartu, to nie zrozumiałeś również aluzji. A aluzją jest: Pokaż komunikaty błędów jakie dostajesz. Pokaż kod, przy którym te komunikaty się pojawiają |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 05:03 |