Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [inny]Framework dla konkretnego projektu, Jaki wybrać?
Kabraxis

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Muszę wybrać framework (lub zdecydować się pisać bez niego) dla konkretnego projekt o konkretnych założeniach.

1) Projekt to Software as as Service czyli nigdy kod nie będzie udostępniany klientom. Jednocześnie oznacza to, że nie będzie dziesiątek różnych środowisk, na których oprogramowanie będzie aktualizowane. Będą serwery dedykowane, gdzie każdy serwer będzie miał swoją kopię kodu i obsługiwał wielu klientów.

2) Projekt dopiero startuje i jest napisane 0 linijek kodu.

3) Projekt to system sklepu, który składa się z "niezależnych", zintegrowanych ze sobą mniejszych systemów, komunikujących się ze sobą poprzez API.

4) Projekt będzie się rozwijał powoli, ale docelowo ma być na dużą skalę.

PS Ostatnio znajomy pokazał mi meteor.com. Ktoś już z tego korzysta i może wyrazić opinię czy to się już nadaje do wykorzystania? Dynamiczna podmiana treści na stronie to coś z czego będę chętnie korzystał, a ten framework ma to w założeniu.
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
!*!

-----

Cytat
[inny]Framework dla konkretnego projektu, Jaki wybrać?

Z tego co opisałeś, nie jest to nie wiadomo jaka aplikacja, więc wybór FW jest tu bez znaczenia. Wybierz ten który Ci bardziej odpowiada i ten jaki uznasz za lepszy, bo to Ty będziesz z nim pracował, a nie My.
+Quote Post
Kabraxis

-----

Cytat(!*! @ 3.02.2013, 13:14:42 ) *
Z tego co opisałeś, nie jest to nie wiadomo jaka aplikacja, więc wybór FW jest tu bez znaczenia. Wybierz ten który Ci bardziej odpowiada i ten jaki uznasz za lepszy, bo to Ty będziesz z nim pracował, a nie My.

Zapewniam, że aplikacja jest znacznie bardziej skomplikowana niż może się wydawać. Co do pracowania na FW, to faktycznie ja na samym początku będę ją rozwijał, ale będę budować zespół, więc nie myślę o tym w kontekście ja, a w kontekście zespół programistów. Nie jestem stricte programistą i nie poświęcam się temu w pełni. To raczej hobby, które dużo mi ułatwia w kontekście IT. Podsumowując chodzi mi o tworzenie warunków pracy dla ludzi, a elementem tego jest wybranie dobrego FW, w czym nie mam dużego doświadczenia.
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 4.10.2025 - 14:41