![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Dawno temu wpadłem na pomysł napisania aplikacji, która pozwoli zautomatyzować proces tworzenia listy zakupów, dzięki czemu uniknie się biegania po całym mieszkaniu, w celu sprawdzenia czego brakuje. Pomysł w końcu zrealizowałem pod postacią mojalistazakupow.pl. W chwili obecnej strona nie powala wyglądem (zastosowałem Bootstrap from Twitter) oraz brakuje kilku rzeczy, które pojawią się w kolejnych odsłonach. Od razu zaznaczę, że nie jest to "genialny startup", który ma zarobić ciężkie miliony, tylko strona mająca pomóc mi w tworzeniu listy zakupów, a wystawiam to na świat, ponieważ może komuś się przydać.
A co jest do oceny? Przede wszystkim sam pomysł oraz jego wykonanie od strony funkcjonalnej. W kolejnych wersjach pojawi się faq, aplikacja mobilna i aplikacja Windows 8, webservice oraz nowa szata graficzna. Do tego dojdzie kilka mniejszych poprawek (porządny mail z linkiem aktywującym konto oraz stosowne komunikaty błędów). Dane do konta testowego: demo/demo. Jeśli macie ochotę, to możecie się zarejestrować. Nie musicie podawać własnego maila, możecie skorzystać z serwisów typu yopmail.com. Ponadto baza danych będzie wyczyszczona za jakiś czas. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 36 Dołączył: 1.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Fajny pomysł, ale brakuje mi paru funkcjonalności. Przede wszystkim chciałbym mieć możliwość podziału na listy. Mógłbym wtedy stworzyć osobny spis na spożywkę, inny na np. lekarstwa czy ciuchy. Poza tym fajnie by było, by niektóre pozycje wskakiwały na nową, sugerowaną listę. Można do towaru opcjonalnie dodać pole z czasem zużycia. Wtedy wiedziałbym, że zbliża się czas zakupu maggi czy płynu do płukania. (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
Ten post edytował kristaps 24.01.2013, 04:06:11 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 21:45 |