Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [html] blokowanie formularza
7furik7

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam.

Pytanie może sie wydawać prostę, ale:
chce zablokować jakis element na stronie - powiedzmy ze chodzi o pole text formularza
jeżeli wpisze disabled owszem nie da sie nic wpisać, ale wystarczy ze uzytkownik skorzysta z Firebug i ręcznie wykasuje to słowo z kody html - i już moze wpisywać i wysyłać.
jeżeli dam przeźroczysty obrazek nad pole - to samo - mozna go recznie usunąć i wysłać pole.

domyślnie ma to byc tak ze jest tabla z danymi - jak uzytkownik w polu "dostepność" ma 1 to moze wpisać, jak 0 to nie moze. Jedyne co mi narazie przychodzi do głowy to ukryc cały formularz, albo całe to pole, lub generować je dynamicznie w zależności od wyniku z bazy, ale to bez sesnu - musi być jakieś rozwiazanie chyba?!

pzdr.

Ten post edytował 7furik7 23.01.2013, 12:29:16
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
7furik7

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Cytat
No dokładnie tak samo jak rozpoznajesz przed dodaniem disabled dla pola.

aaaaaaa... noi ciągle nie wiem,
zwykle wysyłałem id usera ukrytym polem, ale to było bez sensu bo je tez mozna zmienić, wiec zrobie to sesją, ale tam też mozna namieszac tylko juz nie pierwszy lepszy haker z przedszkola a pierwszy lepszy z podstawówki to umie (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) wiec bede o 1 poziom edukacji do przodu (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
przeanalizowałem przedchwilą dodawanie demotywatorów na demotywatory.pl - i wyglada na to że tam tez korzysta się z sesji.
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 6.10.2025 - 10:20