![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Dawno temu wpadłem na pomysł napisania aplikacji, która pozwoli zautomatyzować proces tworzenia listy zakupów, dzięki czemu uniknie się biegania po całym mieszkaniu, w celu sprawdzenia czego brakuje. Pomysł w końcu zrealizowałem pod postacią mojalistazakupow.pl. W chwili obecnej strona nie powala wyglądem (zastosowałem Bootstrap from Twitter) oraz brakuje kilku rzeczy, które pojawią się w kolejnych odsłonach. Od razu zaznaczę, że nie jest to "genialny startup", który ma zarobić ciężkie miliony, tylko strona mająca pomóc mi w tworzeniu listy zakupów, a wystawiam to na świat, ponieważ może komuś się przydać.
A co jest do oceny? Przede wszystkim sam pomysł oraz jego wykonanie od strony funkcjonalnej. W kolejnych wersjach pojawi się faq, aplikacja mobilna i aplikacja Windows 8, webservice oraz nowa szata graficzna. Do tego dojdzie kilka mniejszych poprawek (porządny mail z linkiem aktywującym konto oraz stosowne komunikaty błędów). Dane do konta testowego: demo/demo. Jeśli macie ochotę, to możecie się zarejestrować. Nie musicie podawać własnego maila, możecie skorzystać z serwisów typu yopmail.com. Ponadto baza danych będzie wyczyszczona za jakiś czas. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 175 Pomógł: 26 Dołączył: 13.09.2007 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wygląd mnie nie interesuje, ważniejsza funkcjonalność, wobec czego wypowiem się tylko w tej kwestii, którą sam dodałbym sobie, gdybym tego używał.
1. Skoro już sobie zrobiłem listę zakupów, to fajnie byłoby, jakby mi to później zrobiło zestawienie produktów pogrupowane ze względu na sklepy (gdyż sobie to wydrukuję i w sklepie mam wszystko pod ręką) oraz wypisało ceny (oraz sumę dla sklepów) o ile sam sobie wprowadziłem te dane. Dzięki temu wiem, że w Biedronce wydam mniej więcej 90zł, gdzie nie zapłace kartą. 2. Przydatne tylko przy dużych miastach i większych zakupach, ale jakby mi to rozwiązywało problem komiwojażera albo przerzucało sklepy (które sobie zdefiniowałem) na google maps z wyznaczeniem trasy, który wybrać najpierw i w jakiej kolejności dalej jechać, to ułatwiłoby mi to znacznie życie. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 19:48 |