![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 0 Dołączył: 22.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam! Mam wykupione konto Biznes-1 w unixstorm.org. Oferuje ono system kontroli wersji svn. Mam dostęp przez SSH. Niestety nie mogę sobie poradzić ze stworzeniem repozytorium. Kiedy już się udaje, nie mogę wgrać do niego plików z dysku (czy na dysku też muszę tworzyć repozytorium, żeby synchronizować je z tym zdalnym?). Proszę o jakiś krótki poradnik.
Dodam, że po instalacji svn na localhoscie, wszystko działa. Tyle, że mi potrzebne jest repozytorium właśnie na zdalnym serwerze. Z góry dzięki wszystkim za pomoc! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 74 Pomógł: 0 Dołączył: 14.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam podobny problem, tyle że mam konto w chmurka.pl. W katalogu public_html założyłem sobie projekt svn, edytowałem pliki authz, svnserve.conf i passwd. Korzystałem przy tym z linków tu umieszczonych i z tego: http://rekurencja.pl/linux/tworzenie-repoz...subversion.html No i właśnie dlatego mam pytanie, bo są pewne rozbieżności. Mianowicie port nasłuchiwania, w linku który podałem jest to wartość 4445 a w tych wyżej 2000, jaki ustawić? Dalej, w linku który podałem jest opisany proces tworzenia trzech plików: trunk, tags, branches, w linkach podanych w poprzednich postach już nie. Zatem czy je tworzyć? a jeśli tak to gdzie? w głównym pliku? Ponadro mam problem z utworzeniem tych katalogów: Kod svn mkdir -m "utworzenie struktury layoutu" svn://remote-host:4445/moje_repo/trunk \ svn://remote-host:4445/moje_repo/branches \ svn://remote-host:4445/moje_repo/tags To polecenie powoduje błąd że w svn mkdir -m argument -m jest niepoprawny, bez tego -m też mi nie działa - zamiast remote-host wstawiam adres mojego serwera. Pomoże ktoś? Ten post edytował adgad 19.01.2013, 17:31:50 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 07:55 |