![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 4 Dołączył: 9.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Chciałbym stworzyć routing, do własnej implementacji MVC. Na początku przedstawię strukturę katalogów mojego projektu. (IMG:http://img855.imageshack.us/img855/6812/struktura.gif) W folderze app, będą pliki danego projektu. Każdy contoller będzie miał swój plik .yml w którym będą zapisane zasady routingu. przykładowy plik index.yml prefiks oznacza wpisany adres url, contoller i action wiadomo.
i tak działa mój routing: 1. ktoś wpisuje adres na mojej stronie np. index/show/40 2. sprawdzane jest czy istnieje dany controller o nazwie index, akcja show i parametr 40 3. jesli tak to uruchamiany jest odpowiednia akcja z contollera Routing.php
Bootstrap.php
Chciałbym aby mój kod był uniwersalny i był elastyczny dla wielu różnych projektów. Chciałbym też aby został napisany o dobre praktyki OOP. Głównie to właśnie zależy mi na wysokiej jakości kodu. Co myślicie o takim rozwiązaniu tego zagadnienia? Wszystko działa w tym routingu. Jednak bardzo mi zależy aby pisać przemyślany kod. Gdzie popełniłem jakiś błąd projektując ten routing ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sazian - tylko że w Twoim wypadku to już nie jest MVC, tylko samo VC, więc cała "magia" używania tego się sypie. Zakładając że chcesz zmienić odwołania do bazy, normalnie wymieniasz model na inny, a u Ciebie? Grzebiesz w kontrolerze? Czyli robisz dwie rzeczy zamiast jednej?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 05:11 |