![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 1 Dołączył: 16.12.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam pewien problem. Otóz potrzebuję skryptu opierajacego się na zmiennych globalnych, do wyboru języka. Tłumaczenia słów mam w plikach php "polski.php", "angielski.php" itd. Język ma być inkludowany na początku strony - i to oczywiscie działa. Jak ustale "angielski.php"/"polski.php" - działa jak należy. Problem w tym że nie wiem jak zmieniać to, jaki plik ma być inkludowany. Rzecz jasna wiem że da się to zrobić na zmiennych globalnych, ale próbuję już od pewnego czasu i mi nie wychodzi. Chcę żeby link był pod postacią obrazka. Mógłby ktoś mi podpowiedzieć co zrobić w takiej sytuacji? (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 1 Dołączył: 16.12.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Patrząc na kod, wydaje mi się że i tak jest to to samo, co napisałem ja.
Zmieniając język, w szablonie strony "szablon.php", język zmienia się tak jak powienien (tak jak Tobie) - po jednym kliknięciu. Ale co jeśli Twój kod będzie inkludowany na dole podstrony? No właśnie.. to samo. Cóż.. Trochę głupio, bo rozwiązanie było banalne. Tylko na "szablon.php" jest postawiony warunek, że gdy jest wysłana nowa wartość "jezyk" to zmienia się inkludowany plik, a na reszcie było tylko inkludowanie. Cóż, należało zrobić to analogicznie jak w "szablon.php". Czyli po prostu skopiować te 3 linikji (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Wszystko działa... No a jak w takim razie zrobić zapamiętywanie do ciasteczek? Ten post edytował Mephis 17.01.2013, 21:00:40 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.10.2025 - 18:36 |