![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 1 Dołączył: 16.12.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam pewien problem. Otóz potrzebuję skryptu opierajacego się na zmiennych globalnych, do wyboru języka. Tłumaczenia słów mam w plikach php "polski.php", "angielski.php" itd. Język ma być inkludowany na początku strony - i to oczywiscie działa. Jak ustale "angielski.php"/"polski.php" - działa jak należy. Problem w tym że nie wiem jak zmieniać to, jaki plik ma być inkludowany. Rzecz jasna wiem że da się to zrobić na zmiennych globalnych, ale próbuję już od pewnego czasu i mi nie wychodzi. Chcę żeby link był pod postacią obrazka. Mógłby ktoś mi podpowiedzieć co zrobić w takiej sytuacji? (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 1 Dołączył: 16.12.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No mam podobnie...
W "szablon.php" mam coś takiego: - sprawdzanie czy zmienna "jezyk" jest pusta - jesli jest, domyslnie zmienia jej wartość na "pl"; - jeżeli tak nie jest to: jeżeli z formularza została wysłana wartość "jezyk" - to zmien wartość zmiennej na tą przesłaną z formularza; - inkluduj plik zależnie od zmiennej "jezyk"; Na innych stronach, np. właśnie "logowanie.php" jest tylko ten ostani punkt, czyli: "inkluduj plik zależnie od zmiennej "jezyk" " Na samym końcu "logowanie.php" jest dodawany "szablon.php". |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.10.2025 - 10:57 |