![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 221 Pomógł: 20 Dołączył: 4.05.2006 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
mam problem z tworzeniem pdf-a generuje sobie stronę i chce zapisać ją do pdf-u za pomocą ob_get_contents. Przy prostym tekście i prostej tabelce plik się generuje ale w kodzie gdy podglądam pdf-a widać znaczniki html-a mój kod
mocno go odchodziłem żeby nie zaśmiecać forum. Wszystkie parametry z bazy są pobierane prawidłowo tylko nie wrzucałem już zapytań tu na forum. Do sedna. Generując w ten sposób plik zapisuję do siebie na komputer, ale po uruchomieniu dostaje komunikat, że nieobsługiwany typ pliku lub plik jest uszkodzony. Wszystkie pliki nmam zapisane w kodowaniu UTF-8 bez BOM. W czym może tkwić problem? z góry dziękuję za wszystkie wskazówki. Ten post edytował Swirek 26.08.2011, 17:53:04 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 75 Pomógł: 2 Dołączył: 29.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Potrzebuję pomocy w uruchomieniu tego skryptu do tworzenia PDF za pomocą "tcpdf" W katalogu PDF mam katalog tcpdf a w nim to co sciągnąlem z sieci,oraz dwa pliki tekst.html, test1.php. Wywołując w przeglądarce plik test1.php otrzymuję taki komunikat: TCPDF ERROR: Wrong page number on setPage() function: 0 Gdzie mam błąd, dodam że podchodzę do tematu tworzenia PDF za pomocą php po raz pierwszy więc proszę o wyrozumiałość. Plik test1.php
Plik tekst.html A może ktoś mi podsunie jakieś inne rozwiązanie. Chodzi mi o opcję gdy kliknę w np. link otwiera się strona która z automatu umożliwia pobranie jej zawartości i zapisanie pliku PDF. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.10.2025 - 20:36 |