![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 249 Pomógł: 30 Dołączył: 18.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Startuję niedługo z projektem, framework już wybrany - Symfony 2.1 natomiast zastanawiam się czy używać Sonata Admin Bundle. Projekt będzie miał panel administracyjny z kilkoma poziomami uprawnień, dodatkowo uprawnienia do konkretnych zasobów, trochę tabel typu słownikowego, ale również trochę bardziej skomplikowanych formularzy (niektóre może z wykorzystaniem AJAX).
Dodam jeszcze, że do Symfony 2 i Sonata miałem już jedno podejście i nie czułem się w tym komfortowo (przyzwyczajenia z KohanaPHP). Miałem wrażenie, że jestem ograniczany przez możliwości Sonaty. Proszę o opinie osób które pisały w Symfony 2 i używały Sonaty (lub nie) o opinie, to co można przeczytać na stronie projektu to jedno, a praktyka to drugie. Z doświadczenia wiem, że czasami przy czymś takim trzeba się sporo nagimnastykować by uzyskać porządany efekt i może warto nie iść na skróty tylko ręcznie budować panel administracyjny? // edit Zapomniałem dodać, że zamierzam używać Twitter Bootstrap. Ten post edytował grzesiek_g 7.12.2012, 15:25:58 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 155 Pomógł: 1 Dołączył: 12.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm tylko w Sonata, każdy nowo budowany bundle będzie miało wygląd i właściwości Sonaty analogicznie do admin generatora w sf 1.4.
Znaczy tak mi się wydaje bynajmniej. Zainstalowałem tą Sonatę => o Matkoooooooooooooooooo (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Nie ma to jak prostota hehe 2 tygodnie z ksiażką i filmiki + dokumentacja. I tak nie działało ... okazuje się, że cache tak do bólu trzyma, że czasem potrzeba 10-15minut, żeby od tak o z dupy zaczęło działać. I raz jak się już poddałem (znaczy n-razy) ale niechcąco odświerzyłem i SZOK (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . Potem wiedziałem, że coś co robię muszę wieczenie czyścić i odczekiwać po prostu => takie niespodziewanki w programowaniu jak dla mnie są nie do zaakceptowania. Fajnie to wygląda, tylko z deka muli. No tyle tych mechanizmów, plików co niemiara, to nie może to szybko działać. Fitlry i sortowanie => no super... ale czy jest sens do kilku modułów : 1. Artykuły 2. Strony z treścią 3. Newsy 4. Galeira 5. Newsleter 6. Pulpit , zaciągać aż taki kombajn? Po za tym, samo zdefiniowanie Entity nie wystarczy, trzeba się uczyć komend SONATY. Jeśli chodzi o templatki , i klient by sobie zarzyczył niestandardowe ułożenie to raczej można zapomnieć. Więc Ja osobiście robie sobie swoje bundle. W tydzień zrobię wszystkie co chcę, potem do danego projektu będę dodawał/odejmował te co będę chciał => i będę miał wszystko pod kontrolą, bo bugów troszkę ma ta Sonata ;/ Jest to dobre dla ludzi odważnych i nie biorących odpowiedzialności za to co robią (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ja sobie osobićie nie mogę pozwolić na coś co działa bez mojej kontroli tak na prawdę (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował basso 7.01.2013, 13:40:14 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 02:25 |