Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [PHP]Problem z funkcją header
tomazzi

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Probuje stworzyć prosty system logowania. Napotkałem problem: chcę, aby po udanej rejestracji pokazał się komunikat, a po kilku sekundach nastąpiło przekierowanie na stronę logowania. W kodzie wygląda to tak:
Kod
if($log->checkUser()){
                echo "Rejestracja przebiegła pomyślnie. Poczekaj aż system przekieruje Cię na stronę logowania.";
                sleep(5);
                header("Location: log.php");
            }

Problem w tym, że w takiej postaci nie wyświetla się komunikat, wywyołuje się jedynie funkcja sleep(), po czym następuje przekierowanie. Gdy wyrzuce funkcje header komunikat pokazuje się normalnie. Jak można temu zaradzić?

Ten post edytował tomazzi 2.01.2013, 21:36:37
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
tomazzi

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Nie mam sekcji head. Mam oddzielny plik php z klasą registration, w której znajduje się kod który podałem.

Nie rozumiecie mnie. Jak wrzuce tag meta do strony z formularzem rejestracji. Przekierowanie jest automatycznie po x sekundach. Użytkownik musi podać dane do rejestracji, po wpisaniu danych do formularza i kliknięciu "ok" tworzony jest obiekt registration. Jego zadaniem jest wrzucenie danych do bazy i sprawdzenie czy się nie powtarzają jeśli wszystko jest ok, chcę wyświetlić prosty komunikat i przekierować do strony log.php.

Zdaje sobie sprawę, że być może mój system nie jest pisany w sposób książkowy. Pewnie z tąd te nie porozumienia. Prosze o wyrozumiałość jest to moja pierwsza samodzielnie pisana aplikacja. Do tej pory uczyłem się tylko czytając ksiązki i analizując przykłady. Może udzilicie mi jakiś wskazówek jak napisać wzorcowy system logowania?

Ten post edytował tomazzi 3.01.2013, 22:40:55
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 5.10.2025 - 07:18