Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Pobieranie kilku źródeł strony na raz.
franz87

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam,
Mam pytanie, potrzebuje zrobić program, który pobiera wiele źródeł strony na raz - kilka tysięcy (np po 100 albo 1000 źródeł na raz).
Ponieważ licząc, że jedna strona (ok. 30-40KB) pobiarała by się dzisiętne sekundy, to przy dużej ilości, byłby to spory czas.
Tu pytanie, czy pobieranie kilku źródeł na raz jest możliwe?
Nie wiem, czy otwieranie stron działa w podobie do wielodostępności w OS, czy może jest możliwość równoległego pobierania stron?
Jeśli tak to jaką funkcją się posłużyć?
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
everth

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

A ja dalej się zastanawiam jak on udźwignie te 1000 połączeń na 10Mbit/s. Przecież już nawet torrenty się krztuszą na czymś takim przy połączeniach UDP. Chyba że to światłowód. Pomijając fakt że bez maskowania bombardując takimi żądaniami serwer sam prosi się o problemy.

Co do usług do których nie masz dostępu - dlaczego zakładasz że skoro ty nie masz to nikt nie ma? Duża firma dogadując się z dużą firmą może dostać więcej niż szary Kowalski czy jakaś firma garażowa.

I jeszcze jedno - jak chcesz napisać robota to nie rób tego sam. Są fajne roboty sieciowe napisane np. w Java które wykonają twoje zadanie ze znacznie lepszym rezultatem.
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 18.10.2025 - 11:22