Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Frameworki, oprogramowanie, itd. - znajomość czego jest pożądana w branży?
artuross

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Mam takie pytanie z gatunku "dobrze wiedzieć".
Jakie oprogramowanie, jakie frameworki (php) są pożądane w branży? Co może pomóc w codziennym pisaniu większych projektów? Co Wy wiecie z własnego doświadczenia, linki, analizy, wszystko mile widziane, chętnie poczytam Wasze (i nie tylko) opinie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
lobopol

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Kwestia firmy, przede wszystkim należy znać programowanie obiektowe, z dobrą znajomością łatwo wdrożyć się w niemal dowolny framework. W mniejszych firmach liczy się wiedza ogólna czyli musisz wręcz samodzielnie stawiać całe serwisy, w dużych już ważniejsza jest specjalizacja z minimalną wiedzą na temat np. cięcia czy JS.

Co do oprogramowania, to nie wiem czy ciebie dobrze zrozumiałem, nie spotkałem jeszcze firmy która by mi narzucała jakiego mam programu czy systemu używać. Polecam phpstorma, a jeżeli musisz pracować np. z nodejs czy js to jako główny system polecam linuxa. Konieczna zaczyna być znajomość gita (svn powoli odchodzi)

Popularne w Polsce frameworki to symfony2 (duże firmy bardzo często używają część siedzi jeszcze na 1.x), zend (większość siedzi jeszcze na 1.x, ale idą na 2) i kohana.
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 14.10.2025 - 10:42