![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 247 Pomógł: 5 Dołączył: 10.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam tabelę z kategoriami i tabelę categorysub połączoną relacją ToManyOne z tabelą kategorie Zeby wyświetlić wszystkie kategorie wraz z podkategoriami używam widoków częściowych. Np szablon z DsipalyCatAction Kod {% for category in categories%} {{ link(category, path('category_show', {'id': category.id})) }} {% include 'MyMoviesBundle:CategorySub:_list.html.twig' with {'categoriessub': category.categorysub} %} <br /> {% endfor %} Pojawił się pewien problem, ponieważ nie każda kategoria ma pod kategorię i jak dla mnie jest kilka niepotrzebnych zapytań do bazy. Napisałem sobie funkcje-Akcje która zwraca ID wszystkich kategorii, które mają podkategorie. Jednak nie wiem jak mieć dostęp do wyniku tej akcji. Oczywiście mogę użyc render, ale to tylko wyświetla, nadal w _list.twig.html nie mam dostępu do tej zmiennej Wymyśliłem sobie tak Kod {% for category in categories%} {{ link(category, path('category_show', {'id': category.id})) }} {% if category.id in result %} {% include 'MyMoviesBundle:CategorySub:_list.html.twig' with {'categoriessub': category.categorysub} %} {% endif %} <br /> {% endfor %} Jednak jak mieć dostęp do zmiennej result (wynik akcji, która zwraca mi ID kategorii, które mają podkategorie)? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 247 Pomógł: 5 Dołączył: 10.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozwiązałem powyższy problem z małą pomocą ludzi z #symfony
Crozin. Czy mógłbyś podpowiedzieć jak takie zapytanie mogło by wyglądać? Domyślam się, że mógłbym to dostać wynik jako czysty tekst, ale da się tak aby wygenerował od razu odłowienie Entities? Ten post edytował mimol 29.12.2012, 14:32:31 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 13:02 |