![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 13.10.2003 Skąd: Małopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pytanie do Was drodzy forumowicze. Czy może korzystacie przy budowie własnych aplikacji z frameworka Mojavi ?
Bo chciałbym na tym forum zacząć jakąś dyskusje na ten temat, jakie są wasze doświadczenia podczas budowy waszych aplikacji na tym frameworku. Może ktoś zaprezentuje jakieś swoje moduły, albo rozwiązania jakie wprowadził i zintegrował z tym frameworkiem. Jak wypada mojavi na tle innych frameworków? Na oficjalnej stronie www.mojavi.org jest niestety słaba dokumentacja, więc może ktoś z Was wytłumaczy z czym to się je ;-) Więc zapraszam wszystkich do dyskusji ;-) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 0 Dołączył: 7.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Czy zasada działania wersji 2 rózni się jakoś znacząco od wersji 1. I nie pytam oczywiście o założenia, które wiadomo, że opierają się na modelu MVC. Pytam o sposób realizacji tych założeń.
Zasada została zachowana na sama. Zmieniona/usunięto/dodano niektóre funkcję. Porównaj sobie metody zastosowane w kontrollerze 1.0 a 2.0. Przykład: zanikła funkcja handleRequest (string $modName, string $actName) na rzecz forward ($modName, $actName) - obie służa do zmiany/przekierowania na inny moduł/akcję. Dodano nową funkcję redirect ($url). Cytat Czy wiedza zaczerpnięta z manuala do wersji 1 będzie potrzebna i do zrozumienia działania wersji 2 ? Czy może na nic sie nie przyda ?
Napewno się przyda. Sądzę jednak że podczas wyjścia stabilnej wersji Mojavi 2.0 wszytsko może się zmienić. Napewno trzeba będzie przekształcić swoje skrypty, tak aby działały zgodnie z nowymi klasami frameworka. Można to porównać do przesiadki z merola do bentleja (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) . Ale oczywiście bardziej pasuje tutaj prównanie maluch->polonez (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/biggrin.gif) . (trzeba zostawić wolne [lepsze] auta na pozniejsze wersje). Zapraszam do dyskusji bo temat mnie intersuje. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 23:05 |