|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 92 Pomógł: 0 Dołączył: 29.09.2004 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam.
Czy jest możliwość napisać taki adres internetowy w pasku adresu, żeby wartością zmiennej parametru post, była wartość zmiennej tej samej strony, zawarta w skrypcie na stronie. Przykładowo: adres strony: http://www.wwwwww.pl?klucz=RRRRR RRRRR, jest wartością zmiennej zdefiniowanej na tej samej stronie w skcypcie. Np. var zabezp = RRRRR Chodzi oczywiście o ominięcie zabezpieczenia strony. Bez problemu mogę to ominąć, tylko mam pytanie, jak to zrobic w jednym adresie paska adresu?(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) Macie pomysł? |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 5 Dołączył: 3.12.2012 Ostrzeżenie: (0%)
|
Hmm, no to możesz pobrać adres IP, a następnie w dalszej części skryptu wyświetlić odpowiednią dla niego stronę. Nie rozumiem jednej rzeczy, czym uwarunkowana jest potrzeba wyświetlenia specjalnego adresu www z kluczem w adresie strony??
Cytat Jednak problem polega na tym, że ja w jednej linii z paska adresu muszę odczytać ten klucz, Czyli mówisz o drugiej stronie, która do której ktoś jest przekierowywany? jeżeli tak to metoda opisana przez @matwiej da taką możliwość Czy koncepcja wygląda: 1. Ktoś wchodzi na stronę --->www.przyklad.com {na tej stronie jest skrypt, który pobiera i przypisuje adres ip do zmiennej KLUCZ php/js} 2. TUTAJ PROBLEM ? w jaki sposób przechodzi się do tej strony aktualnie? 3. Przekierowanie do strony www.przyklad.com?klucz=123437123 ? 4. Co później będzie pobierało ten klucz? jeżeli to nie jest nic tajnego to najlepszy sposób to udostępnienie kodu i opisanie krok po kroku czego oczekujesz i co gdzie się ma dziać (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Pozdrawiam. + czy próbowałeś zastoswać w/w przeze mnie sposoby?? w/w sposoby powinny pomóc, ale jeżeli dalej nie ma tego efektu to daj więcej danych. |
|
|
|
AQuatro Wartość zmiennej jako parametr posta 24.12.2012, 11:54:25
matwiej wydaje mi się że można to zrobić tak
[JAVASCRIP... 24.12.2012, 15:39:59
AQuatro Chodzi mi przede wszystkim o to, żeby całość zawie... 24.12.2012, 15:56:19
matwiej No to właśnie powinien na takiej zasadzie działać ... 24.12.2012, 16:15:53
johnny_b Cześć,
AQuatro, opisz szerzej koncepcję zastosowan... 24.12.2012, 19:07:39
AQuatro Jeszcze raz, postaram się to dokładnie wyjaśnić.
... 24.12.2012, 19:24:34 ![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 24.12.2025 - 10:46 |