Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Wartość zmiennej jako parametr posta
AQuatro

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam.
Czy jest możliwość napisać taki adres internetowy w pasku adresu, żeby wartością zmiennej parametru post, była wartość zmiennej tej samej strony, zawarta w skrypcie na stronie.
Przykładowo: adres strony:
http://www.wwwwww.pl?klucz=RRRRR
RRRRR, jest wartością zmiennej zdefiniowanej na tej samej stronie w skcypcie.
Np.
var zabezp = RRRRR
Chodzi oczywiście o ominięcie zabezpieczenia strony.

Bez problemu mogę to ominąć, tylko mam pytanie, jak to zrobic w jednym adresie paska adresu?(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif)
Macie pomysł?
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
johnny_b

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Hmm, no to możesz pobrać adres IP, a następnie w dalszej części skryptu wyświetlić odpowiednią dla niego stronę. Nie rozumiem jednej rzeczy, czym uwarunkowana jest potrzeba wyświetlenia specjalnego adresu www z kluczem w adresie strony??
Cytat
Jednak problem polega na tym, że ja w jednej linii z paska adresu muszę odczytać ten klucz,

Czyli mówisz o drugiej stronie, która do której ktoś jest przekierowywany? jeżeli tak to metoda opisana przez @matwiej da taką możliwość

Czy koncepcja wygląda:
1. Ktoś wchodzi na stronę --->www.przyklad.com {na tej stronie jest skrypt, który pobiera i przypisuje adres ip do zmiennej KLUCZ php/js}
2. TUTAJ PROBLEM ? w jaki sposób przechodzi się do tej strony aktualnie?
3. Przekierowanie do strony www.przyklad.com?klucz=123437123 ?
4. Co później będzie pobierało ten klucz?

jeżeli to nie jest nic tajnego to najlepszy sposób to udostępnienie kodu i opisanie krok po kroku czego oczekujesz i co gdzie się ma dziać (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Pozdrawiam. + czy próbowałeś zastoswać w/w przeze mnie sposoby?? w/w sposoby powinny pomóc, ale jeżeli dalej nie ma tego efektu to daj więcej danych.
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 24.12.2025 - 10:46