Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Wartość zmiennej jako parametr posta
AQuatro

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam.
Czy jest możliwość napisać taki adres internetowy w pasku adresu, żeby wartością zmiennej parametru post, była wartość zmiennej tej samej strony, zawarta w skrypcie na stronie.
Przykładowo: adres strony:
http://www.wwwwww.pl?klucz=RRRRR
RRRRR, jest wartością zmiennej zdefiniowanej na tej samej stronie w skcypcie.
Np.
var zabezp = RRRRR
Chodzi oczywiście o ominięcie zabezpieczenia strony.

Bez problemu mogę to ominąć, tylko mam pytanie, jak to zrobic w jednym adresie paska adresu?(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif)
Macie pomysł?
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
johnny_b

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Cześć,
AQuatro, opisz szerzej koncepcję zastosowania skryptu: krok po kroku - jakiego efektu oczekujesz. Ogólnie opisywana przez Ciebie metoda nie dotyczy metody POST tylko GET, do adresu nie przekażesz wartości zmiennej do URL - domyślnie. Czy zmienna "zabezp" jest poufna? bo rozumiem, że kod, który ma pobierać dane z poprzedniej strony ma dostęp do tej zmiennej + powinien umiejscowiść jego wartość w pasku adresu strony2. Ogólnie postu JS nie odczyta* - z tego co wiem, jeżeli jest inaczej to proszę o poprawę - więc musisz przekazać zmienną "zabezp" do strony2. Następnie przekazany $_POST przypisz do stałej zmiennej. W następnej kolejności w skrypcie JS możesz przypisać zmiennej JS wartość funkcji <?php?> przez co osiągniesz efekt. W następnej kolejności JS będzie miał dostęp do nowo przypisanej funkcji. Jeżeli chodzi o pasek adresu i chęć przekazania wartości zmiennej ze strony1 do strony2 w pasku adresu to użyj po prostu $_GET --> wtedy tak jak @matwiej opisał możesz pobrać dane z URL.

Nie wiem czy o to Ci chodziło, ale gdybyś to jaśniej opisał to pewnie udało by się udzielić trafniejszej odpowiedzi. Skomentuj czy się udało, Pozdrawiam Johnny_B

Cytat
żeby wartością zmiennej parametru post,

superglobalna tablica $_POST na 99% nie jest dostępna dla PHP*
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 28.12.2025 - 06:32