![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 4 Dołączył: 1.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, aktualnie pracuje z projektem w który wykorzystuje smarty do szablonów, nie mam zbyt wielkiego doświadczenia z tą biblioteką, mam następujący problem:
Jak nadpiszę plik tpl, nie muszę w nim nawet nic zmieniać, to strona przestaje działać, nie wiem w czym jest problem, czy smarty wymaga jakiegoś przekompilowania kodu na nowo ? Czy moze jest to jakieś zabezpieczenie md5 plików ? Proszę o pomoc, pozdrawiam. Ten post edytował sebek222 10.12.2012, 23:35:30 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 332 Pomógł: 294 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sorki za offtopick ale trochę chciałbym się przychylić ku postowi @sazian i jednocześnie trochę nie mogę zrozumieć powstawanie systemów szablonów w PHP skoro właśnie samo PHP jest systemem szablonów - dobry dowód i przykład choćby ZF... a tam gdzie z niego musiałem zrezygnować chcący oddzielić logikę od widoku nie wiele trzeba dopisać (zaledwie ob_start, include, ob_get_contents i ob_end_clean czy w ten deseń) i już ma się oddzieloną logikę od widoków... po co tworzyć koło na nowo w PHP?? co innego jak powstają projekty typu POCO gdzie jest adopsowana w widoku składnia jsp/php a co innego nie potrzebne nakładki...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 05:48 |