![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 29.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
w ramach treningu z SF2 próbuje wyskorbać mały systemik do zarządzania stroną. Jednak po rozpoczęciu prac i już napisaniu trochę rzeczy zaczeła zastanawiać mnie jedna sprawa. Mianowicie chodzi o strukturę budli. Przykładowo załóżmy sobie, że mamy jakiś CMS, który ma Backend i Frontend. Teraz w każdej z tych części będą obsługiwane artykuły, które mogą być umieszczane w kategoriach. Pytanie jak teraz po tworzyć bundle do tego? Mam takich aprę opcji: 1. /MyCMSBundle -/ForntendBundle -/BackendBundle 2. /MyCMSBundle -/ForntendBundle -/ArticleBundle -/CategoryBundle -/BackendBundle -/ArticleBundle -/CategoryBundle 3. /FrontEndBundle /BackendBundle Ewentualnie jakieś inne propozycje? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 623 Pomógł: 144 Dołączył: 22.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
(Moja opinia na ten temat) Bundle to bundle, CMS to CMS, więc CMSBundle, reszte załatwiają serwisy, controllery itp. Jak masz zamiar dodać nową niezależną funkcjonalność, wtedy tworzysz nowy bundle. Wg mnie, nie ma sensu rozgrzebywać tego na frontend i backend. Bundlem może być cms, forum, panel admina, itp.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 19:51 |