![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 29.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
w ramach treningu z SF2 próbuje wyskorbać mały systemik do zarządzania stroną. Jednak po rozpoczęciu prac i już napisaniu trochę rzeczy zaczeła zastanawiać mnie jedna sprawa. Mianowicie chodzi o strukturę budli. Przykładowo załóżmy sobie, że mamy jakiś CMS, który ma Backend i Frontend. Teraz w każdej z tych części będą obsługiwane artykuły, które mogą być umieszczane w kategoriach. Pytanie jak teraz po tworzyć bundle do tego? Mam takich aprę opcji: 1. /MyCMSBundle -/ForntendBundle -/BackendBundle 2. /MyCMSBundle -/ForntendBundle -/ArticleBundle -/CategoryBundle -/BackendBundle -/ArticleBundle -/CategoryBundle 3. /FrontEndBundle /BackendBundle Ewentualnie jakieś inne propozycje? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 155 Pomógł: 1 Dołączył: 12.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja bym to widział tak. Budujesz sobie swojego CMS-a. W zależności od tego co chce klient dorzucasz mu odpowiednie bundle.
Front dobrze aby był całkowicie nowym bytem. Też myślałem o tym kurcze jak to zorganizować. Poniższa struktura. W razie dorobienia sobie np. bundle Newslettera po prostu wrzucasz sobie go do swojego CMS. I nie mieszasz to z frontem. Jest to Twój CMS i jest on niezależnym bytem nie mieszającym w to front. Po za tym, jeśli miałbyś FRONT w /MyCMSBudnle to przy bardzo dużym obciążeniu... twój CMS też by to pewno odczuł bo byłby w jednej przestrzeni. => może się mylę, ale też próbuje zbudować CMS i tak to sobie tłumaczę (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . Może ktoś już budował coś większego i się podzieli doświadczeniem. /MyCMSBundle -/ArticleBundle -/CategoryBundle -/NewsBundle -/PageBundle dorobieś sobie nowe bundle, albo klient chce bo kupił wersję rozszerzoną -/NewsletterBundle -/GaleriaZdjęćBundle -/LogiBundle A TUTAJ NOWY MODUŁ (nowa przestrzeń nazw) /MyFrontCMSBundle -/MyFront1CMSBundle -/MyFront2CMSBundle Ten post edytował basso 21.12.2012, 09:46:49 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 22:22 |