![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 4.03.2012 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, jestem początkujący i uczę się PHP.
Potrzebuję zrobić logowanie dla różnych grup użytkowników. Używając szukajki znalazłem taki temat KLIK lecz nie pomógł mi za bardzo, bo wcześniej już miałem to zrobione. W bazie mam kolumnę 'user_role' i tam nadane są numery określające grupę użytkownika. Jednak przy logowaniu jakby nie zczytuje roli użytkownika, nie potrafi tego rozdzielić. "User_role" jest typu int. Próbówałem varcharem, kombinowałem brać dane z tej kolumny w cudzysłów, apostrof. W zależności od wyboru logowało mnie gdzie indziej wciąż nie rozróżniając roli. Mam nadzieję, że jasno opisałem swój problem. Z góry dziękuję za wszelką pomoc i objaśnienia. edit: 0 - dla zywkłego usera, 1 - dla pracownika, 2 - dla admina. Jeśli ustawię wartość 0:
to loguje mnie do userlist.php, a każda inna wartość przenosi do index.php, niezależnie kto sięloguje. W bazie widzę, że role >0 są nadane. Po id loguje poprawnie. Ale to wadzi, żeby zrobić logowanie dla trzech grup użytkowników.
Ten post edytował artur2233 18.12.2012, 20:25:43 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat nie będę z tobą dyskutował, Ty tutaj jesteś guru i tyle. Nie chodzi o to czy jestem guru czy nie. Chodzi o to, że karzesz użytkownikowi poprawiać jakąś rzecz tylko i wyłącznie dlatego że ty tak zawsze robisz i uważasz że może tu leżeć problem. Nie, tam problem nie leży. Sesję można startować w jednym pliku, który się potem includuje. To ci wyjaśniam i w żaden sposób nie "guruję" ci tu
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 19:03 |