![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 17.12.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, jestem początkujący w dziedzinie php i mysql. Problem mam następujacy: mam dwie tabele (Klient i Naprawa). Potrzebuję zrobić dodawanie rekordów do Naprawy, najlepiej żeby z listy rozwijanej można było wybrać Nazwisko klienta (znajdujące się w tabeli klient) i podać pozostałe dane (znajdujące się w tabeli naprawa, np data_dostarczenia, data_odbioru, itp.). W tabeli klient klucz główny IDKlient, a w tabeli naprawa klucz obcy Klient_IDKlient. Czy jest taka możliwość (zapewne jest) i jak to zrobić? Poniżej kod który wykombinowałem ale nie może działać bo jest niekompletny... Podejrzewam że wystarczy skleic odpowiedni kod sql, żeby dobrze dodało, ale nie jestem pewien (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif)
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 17.12.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok dzięki, trochę to uporządkowałem, ale dalej nie działa, działa gdy uzupełnię wszystkie pola oprócz nazwiska, wtedy dodaje do tabeli, ale nie o to przecież chodzi (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif)
Poniżej kod, jakby ktoś mógł mi łopatologicznie wytłumaczyć co trzeba zmienić, a najlepiej poprawić kod tak żeby to działało...trochę mnie to przerosło (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 14:49 |