![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 2.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, potrzebuje pomocy kogoś ogarniętego bo stanąłem w tym punkcie i nie umiem sobie z nim poradzić:/ już mówię o co mi chodzi, ale może najpierw zrzut ze strony:
(IMG:http://img836.imageshack.us/img836/3984/rezerwacja.jpg) W ten sposób wyświetlam dostępne miejsca w mojej bazie (zielone dostępne, czerwone niedostępne), chciałbym teraz za pomocą kliknięcia na okienko zaznaczyć go i pobrać jego id, żeby potem wykorzystać go w dalszej pracy. Chciałem to zrobić za pomocą Selectable, ale nie mogę sobie poradzić z wstawieniem tego do mojego kodu pisanego w Zendzie, który wygląda tak:
Bardzo proszę o pomoc. Dodam tylko, że kod ten jest umieszczony w pliku z widokiem. Panie i Panowie bardzo proszę o pomoc, bo jest mi to konieczne do mojej pracy inżynierskiej. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 349 Pomógł: 72 Dołączył: 22.01.2008 Skąd: Wadowice/Oświęcim Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A gdybyś dodał w każdej komórce inputa (<input type="checked" name="miejsce[]" value="1A" />) - możesz go w css ukryć.
Robisz w jquery akcję, która sprawdza czy ten input ma atrybut checked="checked" Później po przesłaniu strony (czy nawet w js) będziesz miał dostępne wybrane miejsca. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 18:12 |