Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Synchronizacja/uaktualnianie bazy danych
SaMi

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam,
mam kilka stron na których ludzie mają możliwość dopisania się do newslettera, oczywiście dane te trzymane są w bazach na poszczególnych serwerach (różne hostingi home, nazwa,itp.). Następnie dane te są gromadzone w jednej bazie na serwerze do którego mam fizyczny dostęp. Dopiero z niego w zależności od serwisu jest wysyłany mailing. I teraz pytanie czy znacie jakieś gotowe rozwiązania które pobiorą dane z wybranych tabel lub tabeli w bazie i dodadzą do mojej lokalnej bazy nowe wpisy.
Wszystkie bazy to pg. rozwiązania typu SLONY odpadają. Dane muszą też być zapisane w jednej tabeli, nie w kilku.
Na dzień dzisiejszy działa to w oparciu o skrypty php i cron-a. Rozwiązanie jest stare, i nie do końca przemyślane,wymaga gruntownej przebudowy. Ale zanim zacznę pracę chciałbym dowiedzieć się czy nie istnieją jakieś gotowe rozwiązania.
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
wNogachSpisz

Ostrzeżenie: (40%)
XX---

Nie rozumiem po co coś wrzucać do bazy na jednym serwerze a potem kopiować do bazy na innym serwerze. Nie prościej wrzucić do docelowej bazy za pierwszym razem?
+Quote Post
SaMi

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Cytat(wNogachSpisz @ 7.12.2012, 02:33:28 ) *
Nie rozumiem po co coś wrzucać do bazy na jednym serwerze a potem kopiować do bazy na innym serwerze. Nie prościej wrzucić do docelowej bazy za pierwszym razem?

Nie mam na to wpływu, wewnętrzna polityka firmy.
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 16.10.2025 - 20:48