![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 304 Pomógł: 1 Dołączył: 12.01.2009 Skąd: Kanapa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem z moim skrypcikiem.. wypociłem sobie coś takiego:
I mam przycisk który to otwiera, wszystko było ok do momentu w którym nie zrobiłem dynamicznego ładowania treści.. i coś sie stało z zmiennymi ? Tylko nie wiem co, ja chyba nigdy nie dojde z nimi do porozumienia, zawsze mam z tym problem.. I wywala mi błąd: TypeError: o is null if ( o.val().length > max || o.val().length < min ) { (w linii 18) ktoś mi powie dlaczego ? Ten post edytował Mayka 5.12.2012, 14:33:34 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
I tu leży pies pogrzebany.
Ty ten form masz o tu: rejestracja_usera zaś pól szukasz w dokumencie strony. A to dwie różne rzeczy (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Czyli nie: name = document.getElementById("name"); a: name = rejestracja_usera.find("#name").get(0); Analogicznie reszta. ps: skoro już używasz jQuery to naprawdę mógłbyś pisać jak należy a nie bawisz się jeszcze w zwykły js DOM ps: mówisz ze alert wyświetla ci obiekt name? Hmm.... a nie powinien (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Pewnie na stronie masz gdzieś jeszcze pole o id="name" (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) W takim razie chodzi o email albo o password (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 304 Pomógł: 1 Dołączył: 12.01.2009 Skąd: Kanapa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I tu leży pies pogrzebany. Ty ten form masz o tu: rejestracja_usera zaś pól szukasz w dokumencie strony. A to dwie różne rzeczy (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Czyli nie: name = document.getElementById("name"); a: name = rejestracja_usera.find("#name").get(0); Analogicznie reszta. ps: skoro już używasz jQuery to naprawdę mógłbyś pisać jak należy a nie bawisz się jeszcze w zwykły js DOM ps: mówisz ze alert wyświetla ci obiekt name? Hmm.... a nie powinien (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Pewnie na stronie masz gdzieś jeszcze pole o id="name" (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) W takim razie chodzi o email albo o password (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Nie wiedziałem że tak można (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Ale z getem tak jak podałeś jest taki komunikat jak wyżej.. HTMLobject cos tam. ale zrobiłem name = rejestracja_usera.find("#name").val(); i alert zwraca wartość pola ale nadal brakuje niby tego o.val |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 05:27 |