![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 186 Pomógł: 9 Dołączył: 3.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam taki mały problem, a mianowicie chodzi o autouzupełnianie formularza. Przykład: Po wpisaniu w pierwszym input imienia i nazwiska ma uzupełniać pozostałe input i textarea o adres, email, telefon itp. Wszystko jest zapisane w bazie mysql. Jest jakiś dobry sposób na ten problem? Czytałem o autocomplete ale nie wiem jak połączyć to z bazą mysql i rozwiązanie tego zajmnie mi trochę czasu (powoli to rozgryzę) jeśli nie ma innego rozwiązania to będę kombinował z tym autocomplete. Najprostrzym rozwiązaniem byłoby zrobienie jednego formularza z polem imie i nazwisko i przejscie do drugiej strony z weryfikacja danych, jesli taki koles istnieje w bazie to uzupelnia a jesli nie to zostaje puste, to umiem zrobić. Tylko chciałbym bez odswieżania strony. Pozdrawiam. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 186 Pomógł: 9 Dołączył: 3.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dobra wykombinowalem takie coś:
Kod <script type="text/javascript"> $(document).ready(function(){ var ac_config = { source: "baza.php", select: function(event, ui){ $("#personalia").val(ui.item.personalia); $("#adres").val(ui.item.adres); $("#telefon").val(ui.item.telefon); return false; }, minLength:1 }; $("#personalia").autocomplete(ac_config); }); </script> W pliku baza wyswietla wszsytkie dane w formie JSON - sprawdzalem Jak zrobić aby szykało tylko jednego wyniku? co dodać do script a co do php (pewnie jakiś get)
Nie wyświetla żadnego wyniku po wpisywaniu w input, pole robi się jakby aktywne jakby miało się coś wyświetlać ale nic nie wyświetla. Proszę o pomoc już przeczytałem chyba setki stron z tym problemem. Może mam złe pliki js?
Czy to wystarczy czy trzeba coś więcej? Wyswietla juz wyniki, lecz zostal problem: nie uzupelnia reszty input'ow Ściągnąłem demo i wychodzi na to że już pokazują się wyniki tylko że z błędem (IMG:http://webspy.strefa.pl/temp/autocomplete.jpg) Co może być spowodowane takim wyświetlaniem wyniku? Ten błąd pokazuje się tylko przy wpisaniu pierwszej litery jak już wpiszę drugą to wyświetla prawidłowo. Ten post edytował webspy 9.12.2012, 20:14:47 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.10.2025 - 06:52 |