Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Podświetlana klawiatura dla programisty
zordon

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Ostatnio zacząłem zastanawiać się nad zakupem klawiatury z podświetlanymi klawiszami (żeby móc w nocy pracować - komputer mam w "sypialni" (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ). Fajnie by było, jakby do tego była cicha. Z tego co widzę na rynku nie ma zbyt dużo tego typu pozycji. Używał ktoś i może coś polecić?
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
abort

-----

Cytat(Szymciosek @ 27.11.2012, 14:57:13 ) *
Ucz się klawiatury na pamięć co pozwoli Ci pisać nie patrząc na niej. Są też programy do nauki tego, ale jak sporo piszesz nawet ze znajomymi gdzieś na gg czy coś, to staraj się pisać nie patrząc na klawiaturę. Co do błędów, każdy je popełnia, ale nauczysz się, gdzie jest backspace.

No to jestem dziwny: pierwszy komputer dostałem w 1986 roku (Commodore C64), na którym oprócz grania (ech, młodość) także pisałem programy. Potem (1991) pierwszy pecet i tak mi zostało - mimo tylu lat praktyki i wielu prób nauczenia się pisania bezwzrokowego do dziś nie umiem pisać bezwzrokowo. Raczej jestem przedstawicielem tego gatunku, który patrzy na klawiaturę, a nie na monitor (no dobra, periodycznie przenoszę wzrok pomiędzy klawiaturą a monitorem).
+Quote Post
sazian

-----

Cytat(abort @ 27.11.2012, 21:50:35 ) *
No to jestem dziwny(...)
Raczej jestem przedstawicielem tego gatunku, który patrzy na klawiaturę, a nie na monitor (no dobra, periodycznie przenoszę wzrok pomiędzy klawiaturą a monitorem).

nie jesteś sam (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 12.10.2025 - 06:48